Tijd voor soep!

Posted by on Oct 23, 2013 in Uncategorized | No Comments

Als de wind waait door de bomen en de regen klettert op de ruiten, dan kruip ik op de zetel onder een dekentje. Met daarbij in mijn handen een heerlijk tas soep.  Nu soep kan je naar mijn mening ALTIJD eten, ongeacht wat voor weer het is.

After-nl

Maar deze appel-spinazie soep vraagt om guur weer. Zodat hij ten volle kan doen wat soep hoort te doen; je lichaam opwarmen en heerlijk van smaak zijn. De twee belangrijke smaken (perfect voor de herfst) van deze soep gaan dan ook heel goed samen.

 

Voorbereidingstijd 15 min.

Bereidingstijd 25 min.

Voor 2 personen

 

before-nl

Ingrediënten

 

15 gram boter of plantaardige margarine

½ ui, gesnipperd

3 dl. Groentebouillon

225 gram verse spinazie gescheurd

115 gram ongezoete appelmoes

1,5dl. Melk

Zout en versgemalen zwarte peper

Snuifje nootmuskaat

Citroensap naar smaak

Yoghurt, erbij geserveerd

Fijngehakte peterselie, ter garnering

 

Bereidingswijze

Smelt de boter in een koekenpan en fruit de ui hierin glazig. Voeg de bloem toe en bak dit al roerend 1 minuut mee.

Roer de bouillon er geleidelijk door. Breng het mengsel aan de kook, draai het vuur laag en laat het mengsel 20 minuten doorkoken.

Kook de spinazie onder af en toe roeren mee tot hij zacht is.  Haal de pan van het vuur, laat het mengsel iets afkoelen en meng de appelmoes erdoor

Pureer het mengsel in een keukenmachine tot er een gladde soep ontstaat. Doe de soep in de schone pan, roer de melk erdoor en warm hem al roerend voorzichtig op

Voeg zout en peper, nootmuskaat en citroensap naar smaak toe. Schep de soep in  kommen en versier hem met een krul yoghurt. Garneer hem met de fijngehakte peterselie

 

Serveersuggestie:

Serveer er warme broodjes of sneetjes stokbrood bij

 

Variatie:

Vervang de ui door een kleine prei, de spinazie door groene kool en de appelmoes door gepureerde peren.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.